top of page

Welke pup past bij mij?

Als kynoloog kom ik helaas in mijn werk geregeld tegen dat de gekozen pup

toch niet past bij de verwachtingen van de eigenaar of de levensstijl van het gezin. Vaak wordt de keuze bepaald door het uiterlijk of omdat de mensen aan het einde van de straat z’n leuke beagel hebben!

Graag help ik je met het kiezen van de juiste pup. [ link naar contactformulier]


De ras keuze

Elk ras heeft zijn kenmerken, door het kiezen van een rashond heb je meer zekerheid hoe de hond zich zal ontwikkelen op fysiek eigenschappen en gedrag, zoals te verwachten van het ras. Kies je voor een mix, dan blijft het een verrassing hoe hij zich ontwikkeld tot volwassenen hond en zou je wel eens voor een verrassing kunnen komen staan!

Denk hierbij aan grote, leeftijd, type vacht, behoefte van de hond.Er bestaan z’n 300 erkende rassen om uit te kiezen, [ link hondenrassen] de beste manier om hier informatie over te krijgen zijn de rasverenigingen, rasclubs op facebook, professionele fokkers.

Ik raad je aan je grondig te verdiepen in een ras, en je niet blind te staren op uiterlijk en alleen voordelen. Belangrijker vind ik dat je je focust op de nadelen,....ja elk ras heeft ook nadelen!

Overweeg of jij om kan gaan met de nadelen van een bepaald ras. Graag help ik je bij het zoeken naar een passend ras. [link contactformulier]


  • Denk hierbij aan de behoefte van het ras, jagen, waken, zwemmen, herderen, etc.

  • Denk aan het vachttype, veel of weinig onderhoud

  • Doelstellingen van de eigenaar, waarom wil je een type hond, sport, training, gezelschap

  • Gezinssamenstelling, wat past er het beste bij jullie, hoe ziet het sociale leven eruit

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page