top of page
pexels-edgar-daniel-hernández-cervantes-3628100.jpg

Reu of teef?

Het geslacht van de pup is ook zeker iets om even bij stil te staan en de voor en nadeel tegen elkaar af te wegen. Bespreek dit ook met de fokker, want bij elk ras verschillen de kenmerken tussen een teef en reu.

 

Teef

Teven worden twee keer per jaar loops en deze periode duurt 21 dagen, tijdens deze periode verliest de teef bloed, dit kan veel of weinig zijn.

Je zult in deze periode de wandel plekken en tijden moeten aanpassen, om ongewenste dekking te voorkomen. Ook is het voor een loopse teef niet prettig om tijdens de wandeling steeds te worden bestegen door reuen. Om maar daar te laten hoe vervelend dit is voor reuen en eigenaren van reuen.

Na deze periode kan een teef last krijgen van een schijnzwangerschap of gedrags verandering.

Teven kunnen wat feller zijn en onverwacht uitvallen naar andere teven. De hormooncyclus heeft uiteraard invloed op het gedrag en het gedrag kan daarom fluctueren.

Teven zijn over het algemeen iets rustiger en sneller volwassen. Uiteraard is dit per ras ook weer verschillend.

Over het algemeen zijn teven kleiner en lichter dan reuen.

 

Reu

Reuen zijn groter en zwaarder dan teven, bij grote rassen dus zeker iets om bij stil te staan. Reuen zijn in de pubertijd vaak wat onstuimiger door het testosteronniveau in het lijf, deze is 7 x hoger dan bij een volwassen hond.

Reuen lijken emotioneel minder complex in hun gedrag. Echter zijn reuen vaker betrokken bij vechtpartijen door “haantjesgedrag”. Hierbij wordt geen tot weinig schade toegebracht, het betreft vooral veel uiterlijk vertoon.

Het markeren, het plassen tegen elke boom kan een nadeel zijn.

De geur van een loopse teef kan wegloopgedrag, piepen bij de voordeur en vermindering van eetlust veroorzaken. Als een reu hier enorm last van heeft is (chemische) castratie eventueel een optie. Echter is een castratie complexer dan een sterilisatie bij teven. Laat je hier van te voren goed over informeren en wacht in elk geval tot de reu volledig is uitgegroeid.

Dit is wat ik voor u kan betekenen

Ik start ALTIJD met een gratis kennismaking om te kijken wat uw behoeftes zijn en natuurlijk of ik ook echt iets voor u kan betekenen

pexels-brett-sayles-1346086.jpg

1

Pup Matching
 • Ras keuze

 • Fokker selectie

 • Voorbereiding

 • Telefonisch support voor de eerste 30 dagen

Prijs €199,-

2

Matching & Training
 • Ras keuze

 • Fokker selectie

 • Voorbereiding

 • Telefonisch support voor de eerste 60 dagen

En drie extra opties:

 • 10 privé puppy trainingen

 • 10 privé puber trainingen

 • 3 socialisatie trainingen

Prijs vanaf €399,-

3

Prive consult

Wellicht heeft u niet bij elke stap evenveel begeleiding nodig, of wie weet heeft u de pup al in huis maar loopt u tegen problemen aan. Een privé consult kan dan uitkomst bieden. 

Prijs p/u €65,-
bottom of page