top of page

Help!
Mijn pup bijt

Dat een pup bijt is een feit, hij heeft immers geen handen om de wereld 

te ontdekken. Maar als je pup overmatig bijt, in je handen en/of in je enkels is er vaak een andere oorzaak.

 

Het overmatige bijten kan een uiting zijn van frustratie en/of overprikkeling.

Waarom is mijn puppy gefrustreerd of overprikkeld? Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn:

​

  • Slaap/rust te kort: Om te groeien en te ontwikkelen moet een pup veel slapen, gemiddeld ongeveer 20 uur. Als een pup te weinig slaapt kan hij overmatig gaan bijten en in je enkels gaan hangen.

  • Overprikkeld: Een pup dat te veel indrukken krijgt raakt al snel overprikkeld omdat hij de prikkels niet goed kan verwerken. De pup zoekt letterlijk en figuurlijk houvast! in jouw of in je tafelpoot. Tijdens het kauwen maakt de pup endorfine aan en kalmeert zichzelf hiermee.

  • Medische reden: Een pup dat zich niet lekker voelt/pijn heeft, heeft een kort lontje en bijt van zich af. Of bijt ergens op om endorfine aan te maken waardoor hij zich beter gaat voelen.

​

Graag help ik je om de oorzaak te achterhalen en een passende oplossing te vinden.

pexels-josh-sorenson-1750378.jpg

Boek een gratis consult

Wacht dan niet te lang om dit aan te pakken. Zaak om eerst naar de oorzaak te kijken om het probleem van overmatig bijten te verhelpen.

 

Graag help ik je om de oorzaak te achterhalen en een passende oplossing te vinden.

​

​

Gelukt!

Ik bel je zo snel mogelijk.

Alexa 

“Suzanne heeft met drie bezoeken onze Juky kunnen afleren om in onze handen te bijten, wat een verademing"

Morgan 

"Het gratis consult was heel behulpzaam. Met de tips hebben wij onze bijtgrage hond weer onder controle gekregen"

Lisa 

“Wij waren radeloos maar met de coaching van Suzanne zijn we gelukkig weer verder gekomen.”

Tips om direct zelf toe te passen

  1. Vervang bijtgedrag met gewenst gedrag: Geef je pup iets om op te bijten, zoals een speeltje of kauwstaaf, in plaats van je handen of voeten. Beloon het wanneer de pup het speeltje of de kauwstaaf gebruikt in plaats van te bijten op andere dingen.

  2. Gebruik afleiding methoden: Probeer afleiding te bieden wanneer je pup begint te bijten. Dit kan door een geluid te maken, zoals fluiten of klappen, of door iets interessants voor de pup te laten zien, zoals een bal of een speeltje.

  3. Gebruik "nee" commando: Geef duidelijk "nee" commando als je pup begint te bijten en stop met spelen of aandacht geven aan de pup. Dit zal helpen de pup te begrijpen dat bijten niet wordt geaccepteerd.

  4. Gebruik positieve versterking: Beloon de pup wanneer hij of zij gedrag vertoont dat niet bijten is, zoals zitten of liggen. Dit helpt de pup te begrijpen dat dit het gewenste gedrag is.

  5. Overweeg professionele hulp: Als je problemen hebt met het afleren van bijtgedrag, overweeg dan professionele hulp van een gedragstherapeut of een hondentrainer.

 

Houd er rekening mee dat bijten een normaal gedrag is voor pups en dat het afleren van bijtgedrag tijd en geduld vereist. Wees consistent in je training en blijf positieve versterking gebruiken om het gewenste gedrag aan te moedigen.

Overmatig bijten is in veel gevallen goed te verhelpen.

Over mij

Opgroeien tussen dieren is voor mij meer dan normaal, op mijn 21ste had ik dan ook mijn eerste eigen hond. In 2016 na een drukke periode van de verzorging van jonge kinderen besloten we een nieuwe pup aan te schaffen. Mijn eerste hond had ik via een advertentie en hebben we 17 jaar met veel plezier gehad. Voor mij was het dan ook logisch onze nieuwe hond ook via een advertentie aan te schaffen. 

 

Super blij en enthousiast ging ik naar puppy training, ik merkte al snel dat de wetenschap rondom de hond enorm was veranderd.

Dit was voor mij de inspiratie om de HBO opleiding tot kynologisch instructeur te volgen bij DogVision. Dit bleek de beste keuze ooit! Mijn opleiding en kennis kwam enorm van pas bij de opvoeding van mijn eigen hond, waar ik tegen veel problemen aan liep. 

​

Ik geloof toch steeds meer dat dingen gebeuren om een reden! Uiteindelijk bleken alle gedragsproblemen voort te komen vanuit lichamelijke klachten. Helaas erfelijk en hebben hem met 2 jaar moeten laten inslapen. 

Uiteraard had ik tijdens mijn opleiding al begrepen dat je een hond het beste kan aanschaffen bij een erkende goede fokker en nu had ik helaas het harde bewijs.

 

Sinds ik in 2016 mijn opleiding heb gedaan en actief bezig ben als Kynologisch instructeur kom ik helaas in de praktijk veel van deze schrijnende situaties tegen.

Dit is voor mij één van de reden dat ik Pupmatch ben begonnen.

​

Lees hier meer

PupMatch puppy training

Aarzel niet en neem contact met mij op, ik help jullie graag

bottom of page