top of page
Image by Yogendra Singh

Puppy ophalen

Eindelijk het is zover!!!!!

 

De pup is geboren en de fokker heeft aangeven vanaf welke datum de pup opgehaald mag worden. 

Mijn ervaring heeft me geleerd dat de leeftijd, de fase waarin de pup zich bevindt qua ontwikkeling een rol speelt. Voor 9 weken heeft niet mijn voorkeur, de pup leert in week 7 & 8 namelijke cruciale socialisatie vaardigheden van zijn moeder. Denk aan een bijtrem, en in deze week zal moeder ook veel vaker de pup afwijzen als hij bij moeder wil drinken. De pup  wordt hier al voorbereid dat hij op eigen benen moet staan. Dit maakt de overgang naar een leven zonder zijn moeder iets makkelijker. Het ophalen aan het begin van de dag geeft je het voordeel dat de pup al de hele dag heeft kunnen wennen aan zijn nieuwe omgeving voor dat hij de nacht in gaat.

 

Planning & Organisatie van het gezin

Een pup is niet gewend om alleen te zijn en te slapen, dit moet je je pup leren en daar is tijd voor nodig. Plan deze tijd in, regel vrije dagen of aangepasten tijden met je werk. De eerste dagen soms weken kan de pup zijn plas nog niet de hele nacht ophouden, dit betekent voor jou gebroken nachten. Kun je nog wel functioneren op je werk? Overdag kan de pup nog niet alleen thuis blijven,....wie blijft er thuis voor de pup? Zeker iets om van te voren te regelen met het gezin en het werk.


 

De eerste nacht

Dan moet je na weken ineens alleen slapen, zonder de warmte van moeder, broertjes en zusjes. Help je pup bij dit moeilijke proces,.....hoe lang?,.......zo lang als nodig!

Voor de ene pup betekent dit 3 dagen voor de ander 2 weken, voor jouw dus dat je deze tijd met een matras naast de bench slaapt. Dit heeft als voordeel dat je hoort wanneer je pup wakker wordt voor een plasje. Je kunt je matras elke keer iets verder verplaatsen tot de pup doorslaapt. Je kunt eventueel een verwarmde kersenpitzak bij de pup neerleggen, persoonlijk vind ik een kruik altijd een risico, de gevolgen van een lekkende kruik is niet te overzien.  Neem de tijd om je pup het alleen slapen aan te leren. Mijn ervaring heeft me geleerd dat als dit proces te snel gaat, er kans bestaat dat de pup na een aantal dagen soms weken toch weer gaat piepen als hij s'nachts alleen is.

Dit is wat ik voor u kan betekenen

Ik start ALTIJD met een gratis kennismaking om te kijken wat uw behoeftes zijn en natuurlijk of ik ook echt iets voor u kan betekenen

pexels-brett-sayles-1346086.jpg

1

Pup Matching
 • Ras keuze

 • Fokker selectie

 • Voorbereiding

 • Telefonisch support voor de eerste 30 dagen

Prijs €199,-

2

Matching & Training
 • Ras keuze

 • Fokker selectie

 • Voorbereiding

 • Telefonisch support voor de eerste 60 dagen

En drie extra opties:

 • 10 privé puppy trainingen

 • 10 privé puber trainingen

 • 3 socialisatie trainingen

Prijs vanaf €399,-

3

Prive consult

Wellicht heeft u niet bij elke stap evenveel begeleiding nodig, of wie weet heeft u de pup al in huis maar loopt u tegen problemen aan. Een privé consult kan dan uitkomst bieden. 

Prijs p/u €65,-
bottom of page