top of page

Voorbereiden op de komst van de pup

Updated: Jan 25, 2023

“Een goede voorbereiding is het halve werk”

Bereid je van te voren goed voor op de komst van je pup, ruim eventuele kleden tijdelijk op, denk ook aan snoeren en andere mogelijke gevaarlijke dingen.

Vergeet de tuin niet!Bench & ren

Kies zorgvuldig een rustige plek in huis voor de bench, plaats als mogelijk een ren om de bench. Wanneer de pup niet in de (afgedekte) bench is om te slapen is de ren een ideale plek om te verblijven. Hier kan de pup rustig wennen aan het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken in het huis. Een ren zorgt voor een stukje rust en vrijheid voor het gezin en de pup kan geen ongewenst gedrag vertonen. Denk hierbij aan slopen, springen op de bank, maar ook de zindelijkheid zal hierdoor sneller en makkelijker verlopen. Lees ook dit artikel over benchtraining voor je pup


Zorg dat de bench de eerste veilige plek voor de pup wordt, door voer, water, kluifje en bijvoorbeeld een knuffel klaar te hebben staan.Voer & kauwmateriaal


Zorg dat je van te voren het juiste voer in huis hebt. Er is veel keuze in voer, verdiep je hier van te voren in. Niet alleen qua prijs maar ook qua kwaliteit is veel keuze.


Laat je niet alleen maar leiden door fokker, dierenarts of dierenwinkel. Voeding heeft een grote invloed op zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid van de hond. Let goed op de ingrediënten, een brok met 75% vers vlees bestaat simpelweg niet!


Deze zak zou anders na 2 dagen zelf weglopen uit de dierenwinkel.

Kies voor hoogwaardige voeding met de juiste bouwstoffen voor jouw hond.

Ik help je graag passend voer kiezen.


Op www.voerwijzer.nl kun je veel onafhankelijk advies en informatie krijgen.

Zorg voor gezonde natuurlijke kauwsnacks, jouw pup heeft veel kauwbehoefte.

Tijdens het kauwen maakt de pup endorfine (gelukshormoon) aan.

Ook voor het gebit en uiteraard de natuurlijke behoefte om te kauwen is het van belang goed kauwmateriaal in huis te hebben.
TIP

Bij mijn standaard puppy uitzet hoort probiotica en multivitamine. www.groeneoss.nl

De weerstand van een puppy is erg laag, daarbij gaat de weerstand omlaag bij stress. Je kunt je voorstellen dat de pup in de eerste weken veel stress ondervindt. Denk hierbij aan het feit dat we de pup weghalen bij moeder, broers/zussen, vertrouwde omgeving, eerste nacht in een nieuwe omgeving, dierenarts, inenting etc.


Om de weerstand te verhogen geef ik mijn pup na deze situatie altijd probiotica om de darmflora gezond te houden en daarmee de weerstand op pijl te houden eventueel kunnen wat extra vitamine hier ook bij helpen. Een zieke pup geeft je een achterstand bij het socialisatieproces en dit is zonde en onnodig.

“Voorkomen is beter dan genezen”


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page