top of page

checklist puppy kopen

Updated: Jan 25, 2023

Er komen best nog wel wat dingen kijken bij de aanschaf van een pup, hier een handig overzicht van dingen die je vooraf al kan overwegen en of regelen.

vizsla pup
checklist puppy kopen

hondenbelasting gemiddeld €84,30 per hond per jaar dit verschilt per gemeente. Boete voor het niet betalen van hondenbelasting is jaarbedrag met daar bovenop 50% van dit bedrag. In dit geval zou dat dus 126,45 zijn.

Beter dus om je pup direct aan te geven bij de belasting.


verzekering een gemiddelde basisverzekering kost je ongeveer €35,00 per maand. Hier bovenop krijg nog te maken met dierenartskosten die niet vergoed worden, dit is per verzekering en dierenarts verschillend.


training is wat mij betreft een vereiste, niet alleen omdat het fijn voor jou is dat je een gehoorzame hond bezit maar ook voor je omgeving. Daarbij is trainen/hondensport eveneens een must voor een goede relatie met je hond.

Een goede gediplomeerde hondenschool kost al snel €170,00 per cursus, meerdere cursus zijn een pre, Puppy, Jonge hond, puber, gehoorzaamheidscursus. Pupmatch geeft 1 op 1 pup en puber training bij u thuis.


voeding wordt nog wel eens onderschat, wees jezelf bewust dat voeding voor 75% bepalend is voor de fysieke maar ook mentale gezondheid van je hond. Goede voeding is niet goedkoop, er zijn heel veel verschillen in prijs maar ook in kwaliteit. Een hond tot 20 kg eet gemiddeld voer voor een bedrag van 60,00 per maand en dit is nog exclusief, beloningen, snacks en gezond kauwmateriaal. En vergeet ondersteunende supplementen en vitamines niet, denk aan probiotica na een antibiotica kuur of vaccinatie om de weerstand van de darmen weer op peil te brengen. Multivitamine na ziekte en als boost in het najaar en voorjaar. www.groeneoss.nl


trimsalon uiteraard is dit afhankelijk van het ras dat je kiest. Als voorbeeld neem ik de populaire labradoodle, die kost je al gauw 100,- per trimbeurt en zal gemiddeld om de 8 a 10 weken getrimd moeten worden. Maar ook de honden met een korte vacht verdienen een behandeling bij de trimsalon, denk aan een anti verharings behandeling en nagels knippen.


opvang/uitlaatservice in deze maatschappij met vaak tweeverdieners in het gezin is opvang bijna niet weg te denken. Ik ga ervan uit dat je kiest voor een goede professionele gediplomeerde opvang, deze kost al gauw 30,00 per dag.vakantie of je nu met of zonder hond gaat, zal het je extra geld kosten.

Als de hond meegaat afhankelijk van waar je heen gaat, zal je honden belasting, evt. gezondheidsverklaring, Rabiës vaccinatie (verplicht in het buitenland) moeten hebben. Een goed dierenhotel/pension kost al snel zo'n €35,00 per dag. Een weekje op vakantie kan dus al gauw oplopen tot gemiddeld €245,00.


Behuizing:

Bench/renhet eerste jaar zeker raad ik een bench en ren aan, geeft jou en je pup voldoende rust en veiligheid. Hier is ruimte voor nodig en die moet er dus wel zijn. Ook een reisbench is aan te raden uiteraard voor de veiligheid, maar ook omdat dit in sommige landen verplicht is. Dus als je je hond mee neemt op vakantie naar bijvoorbeeld Frankrijk moet je dus wel bedenken dat je er ruimte voor hebt in de auto. Gemiddelde kosten van een bench afhankelijk van de grote van je hond ligt ergens rond 100 euro. Lees dit artikel over bench training voor een pup

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page