top of page

Golden retriever pup?

Updated: Oct 1, 2021

Ben jij op zoek naar een Golden Retriever pup! De Golden Retriever zal je opvrolijken, je laten bewegen, vermaken en laten lachen door je dagelijkse routine te volgen en je bewegingen en gebaren te kopiëren. Deze hond is meer dan een huisdier. Binnen de kortste keren wordt het lid van uw gezin. Zijn hoge intelligentie, aanhankelijk gedrag en onuitputtelijke tolerantie maken de Golden Retriever een uitstekend huisdier. Of het nu op een kleuterschool, een revalidatiecentrum of een andere plaats is, deze honden zijn erg grappig en goed geschikt voor gebruik in therapie.


Ras: Golden Retriever Oorsprong: Groot-Brittannië Gehouden als: Jacht en gezinshond Grootte: Reuen 56-61 cm en teven 51-56 cm Gewicht: 27-36 kg Kleur: Goud of créme kleurig Vachtsoort: Golvend of glad haar met een waterdichte ondervacht Gem. Leeftijd: 12-13 Jaar


Golden Retriever als pup en gezinshond


Het gebeurt soms dat de Golden Retriever mensen imiteert in het huis waar hij woont. Een dagelijkse oefening leert hem bijvoorbeeld zijn plaats in een kring van mensen of in de rij te nemen. Het zal op zijn eigen manier deelnemen aan dagelijkse activiteiten en de routine van het gezin gemakkelijk integreren.

De Golden Retriever is ontspannen en kalm en is eerder vredig en zal eerder vrede dan onenigheid zoeken. Zelden agressief en zeer speels, zal het proberen zijn territorium te beschermen door eenvoudig te blaffen en zal het geen agressief gedrag vertonen zoals zijn tanden laten zien en grommen. Het blijft kalm in alle situaties. Het is ook zeer aanvaardbaar voor andere dieren en vreemden. Goldens zijn atletisch, sterk en in staat zwaar wild over land en water te vervoeren, met een brede, krachtige kop met een sterke nek en een goed ontwikkelde voor- en achterhand. Het ras is iets langer dan lang, met een soepele, krachtige, bodem bedekkende gang en een dichte, rechte of golvende waterafstotende buitenlaag.


De Golden Retriever in het kort


Omdat het een uitstekend huisdier is, heeft dit ras de neiging om heel lang jong van hart te blijven. Soms gehoorzaamt het de eerste keer niet aan bevelen. De Golden Retriever wordt soms gebruikt als blindengeleidehond voor blinden en andere mensen die hulp nodig hebben. Het legendarische rustige gedrag maakt het een uitstekende keuze voor kinderen met autisme of een andere handicap. Het is uiterst zeldzaam voor een Golden Retriever om agressief te worden, tenzij het natuurlijk wordt verwaarloosd of mishandeld door zijn eigenaren. Omdat deze hond van nature niet agressief is, wordt hij meestal als een hond beschouwd.

Oorspronkelijk gebruikt als jachthond, werd dit dier getransformeerd als kindermeisje voor kinderen, escort voor ouderen, clown om mensen te entertainen en in het algemeen een buitengewone metgezel voor de mensheid. Deze lange hond vereist grote open ruimtes en regelmatige lichaamsbeweging. Het is zeer tolerant voor jong en oud, dus de Golden Retriever is een geweldig familielid dat heel zachtaardig is voor iedereen.


Gedrag van een Golden Retriever


De golden retriever is gelijkmatig, intelligent en aanhankelijk. Golden retrievers zijn speels, maar zachtaardig met kinderen, en ze kunnen goed overweg met andere huisdieren en vreemden. Deze honden zijn enthousiast om te behagen, wat waarschijnlijk verklaart waarom ze zo goed reageren op gehoorzaamheidstraining en zulke populaire hulphonden zijn. Ze werken ook graag, of het nu gaat om het jagen op vogels of het halen van de pantoffels van hun voogd. Golden retrievers zijn niet vaak blaffers en ze hebben geen bewakingsinstinct, dus reken er niet op dat ze goede waakhonden zijn. Sommige golden retrievers laten je echter weten wanneer vreemden naderen.


Gezondheid van Golden Retrievers


Zoals bij veel grote honden het geval is, moeten heup- en elleboogdysplasie worden gemonitord. De oren zijn erg gevoelig voor schurft. Men moet waakzaam zijn en de oren van de hond regelmatig wassen. Wekelijks onderzoek vermindert het risico op infecties en complicaties.

Andere problemen zijn ook in verband gebracht met dit ras, waaronder oogaandoeningen, dermatologische aandoeningen, epilepsie en aortastenose. De Golden Retriever is ook gevoelig voor verschillende soorten kanker, waaronder lymfoom, hemangiosarcoom, mastocytoom en osteosarcoom.

Regelmatige lichaamsbeweging en een goed dieet zijn over het algemeen de beste bescherming tegen gezondheidsproblemen bij Golden Retrievers. Genetica is een zeer belangrijke factor om te overwegen bij het verwerven van een puppy. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ouders van de puppy gezond zijn.


Verzorging van een Golden Retriever


Regelmatig borstelen is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de vacht van uw hond vrij is van knopen en zijn huid gezond is. Borstelen moet 2 tot 3 keer per week worden gedaan, behalve tijdens het schuurseizoen wanneer dagelijks moet worden geborsteld. In de literatuur raden sommigen aan om de hond om de 2 tot 3 maanden te wassen, terwijl anderen dit om de 6 maanden doen om schade aan de gevoelige huid te voorkomen. Na het baden is het belangrijk om de basis van de staart goed te drogen om het risico op lenige staart te verminderen.


Geschiedenis van de Golden Retriever


Oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, werd de Golden Retriever officieel erkend door de Engelse Kennel Club in 1913. Deze kruising tussen de Ierse Setter en de Flat-Coated Retriever resulteerde in een prachtige langharige hond. Zoals het geval is voor de Labrador, behoort de Golden Retriever tot de Retriever-familie. Het is erg populair dankzij zijn uitzonderlijke temperament en zijn zachtheid. Oorspronkelijk gefokt voor de jacht, werd de Golden Retriever later een van de beste huisdierenhonden. Het zachte temperament heeft zijn jachtinstinct overgenomen.


In 1999 was de golden retriever het op één na populairste hondenras. Deze ranglijst is geen verrassing, omdat de hond veel eigenschappen heeft die zorgen voor een perfect familiehuisdier. De wortels van de golden retriever liggen echter in de velden en waterwegen van Groot-Brittannië. De golden retriever is gefokt om een ​​vogelhond te zijn, met name voor het jagen op watervogels, en het ras kwam voort uit het kruisen van een aantal andere rassen waarvan gedacht werd dat het Spaniëls, Ierse setters en Newfoundlanders omvatte (maar niet het Newfoundland dat we tegenwoordig kennen), en misschien zelfs een bloedhond.

De combinatie creëerde een sterke, sterke zwemhond die bestand was tegen koud water, gewond wild kon volgen en kreupele vogels aankon. Tegenwoordig zijn golden retrievers niet alleen goede vogelhonden en huisdieren; Ze zijn ook populair als hulphonden voor blinden en gehandicapten, en als zoek- en reddingshonden en smokkelwaar honden. Weinig honden kunnen de veelzijdigheid van dit ras claimen.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentáře


bottom of page