top of page

Labradoodle pup?

Updated: Jan 25, 2023

De Labradoodle, op dit moment super populair! Maar is het een hondje voor jullie/ jou? Allereerst, de Labradoodle is een kruising tussen een poedel en een labrador retriever. Iedere Labradoodle is volledig uniek qua uiterlijk en temperament. Ze zijn er in drie soorten en in veel verschillende kleuren, wat betekent dat er echt een Labradoodle voor iedereen is!Labradoodle op een rijtje:


Ras: Labradoodle Oorsprong: Australië Gehouden als: Gezelschapshond Grootte: 54-65 cm Gewicht: 25-35 kg Kleur: Verschillende kleuren mogelijk Vacht soort: Strak gekruld haar Gem. Leeftijd: 13-15 Jaar Bijzonderheden: Doordat deze hond niet verhaard is hij uitstekend voor mensen met een allergie maar, vergis je niet mocht je allergisch zijn heb je nog steeds een grote kans dat je ook voor de Labradoodle allergisch bent. Lees ook dit artikel over ras keuze


De Labardoodle in het algemeen

De Labradoodle is het resultaat van het kruisen van een Labrador Retriever met een normale poedel en ze verschenen voor het eerst in het midden van de jaren vijftig. De gemiddelde labradoodle heeft een hoog energieniveau. Ze worden dan ook vaak aangezien als hulphond en zijn ideaal voor mensen met een bepaalde allergie. Labradoodle zijn één van de meest populaire kruisingen op dit moment! Ze verschenen niet voor niets omdat ze er niet alleen super schattig uitzien, maar ook bijzonder intelligent en charmant zijn. Deze honden willen maar één ding en dat is om zoveel mogelijk plezier te beleven met zijn of haar baasje!

Labradoodles zouden eigenlijk niet langer omschreven moeten worden als kruisingen, dit omdat ze al zo lang bestaan en daardoor een bepaalde status hebben opgebouwd. Oorspronkelijk gefokt om aan de slag te gaan op het veld voor zijn of haar baasje. In Nederland is het hondenras waar de meeste vraag naar is.


Informatie over de Labradoodle


Labradoodles zijn er in veel soorten, vormen en kleuren. In totaal ongeveer 8 verschillende kleuren en 3 soorten vacht om toe te voegen aan de mix. Hoewel Doodles er heel anders uit kunnen zien, waaronder puppy’s in hetzelfde nest, hebben ze de neiging om de eigenschappen van hun ouder ras zowel qua uiterlijk als kenmerken te erven. Het is echter echt geluk van de loting hoe een puppy eruit zal zien, omdat het afhangt naar welke van de ouder rassen een puppy gooit en het hangt ook af van of het puppy’s van de eerste, tweede of derde generatie zijn.


Verantwoordelijke fokkers gebruiken alleen dek reuen die zorgvuldig zijn gescreend op erfelijke of aangeboren gezondheidsproblemen om de kans te verkleinen dat puppy’s een van de aandoeningen ontwikkelen waaraan hun ouder rassen bekend zijn. Ze fokken echter ook Doodles om een ​​bepaald type vacht te hebben en ze kiezen altijd honden die opscheppen met een vriendelijke, aanhankelijke en betrouwbare aard.


De Labradoodle pup en als gezinshond


Ze zijn een goede keuze voor gezinnen waar een persoon meestal thuisblijft wanneer iedereen buiten is, zodat ze nooit te lang aan hun lot worden overgelaten. Omdat ze graag in en rond water zijn, hebben Doodles de neiging om een ​​beetje vies te worden en als zodanig zijn ze niet de beste keuze voor iedereen die erg trots op het huis is. Het betekent ook dat voorzichtigheid geboden is wanneer een Doodle zijn leads overal in de buurt van gevaarlijkere waterlopen mag afvoeren, voor het geval ze besluiten erin te springen.


Zijn labradoodles een goede keuze voor starters?

Labradoodles zijn een uitstekende keuze voor hondenbezitters die voor het eerst een hond hebben, omdat ze van nature zo begerig zijn en zo intelligent zijn dat ze ook gemakkelijk te trainen zijn. Het nadeel van hun intelligentie is dat Labradoodles net zo snel slechte gewoonten oppikken als goede. Als zodanig moet hun opvoeding vroeg beginnen en moet het gedurende het hele leven van een hond consistent zijn, zodat ze hun plaats in de roedel begrijpen en naar wie ze kunnen kijken voor richting en begeleiding.


De Labradoodle en jacht instinct

Labradoodles hebben geen hoog ontwikkeld jacht instinct en zijn van nature erg sociaal. Dit betekent echter niet dat ze de kat van de buren niet zullen verjagen als ze ooit de kans krijgen om gewoon voor de lol te zijn. Met dit gezegd, moet Doodles vanaf jonge leeftijd de commando’s ‘laat het’ en ‘hiel’ leren, wat de beste manier is om ze onder controle te houden als ze niet op de hoogte zijn.


Hoe zit het met speelsheid?

Labradoodles houden ervan om te plezieren en genieten van het spelen van interactieve games met de mensen van wie ze houden. Ze blinken ook uit in veel hondensporten en leren snel nieuwe dingen, terwijl ze enorm genieten van het één-op-één contact dat ze krijgen wanneer ze worden getraind en wanneer ze deelnemen aan wedstrijden, of het nu gaat om behendigheid, gehoorzaamheid of een andere activiteit.


Kan een Labradoodle zicht makkelijk aanpassen?

Labradoodles staan ​​erom bekend dat ze zeer flexibel zijn en mits ze voldoende aandacht krijgen, mentale stimulatie en dagelijkse lichaamsbeweging leven in de stad net zo gelukkig als in het land. Met dit gezegd, moeten Labradoodles voldoende ruimte hebben om zich uit te drukken zoals ze zouden moeten en niets liever doen dan bij elke gelegenheid rond te ravotten in een veilige achtertuin.


Blaft een Labradoodle veel?

Als een Labradoodle wordt aangeleerd dat blaffen zonder reden niet acceptabel is als ze jong zijn, begrijpen ze snel de regels. Alle honden die voor langere tijd alleen blijven of worden genegeerd, blaffen echter overdreven om te laten zien dat ze niet tevreden zijn over de situatie en om aandacht te krijgen.


Zijn Labradoodles echte waterhonden?

De meeste Labradoodles houden ervan om in het water te spelen en wees altijd voorzichtig als je ze ergens in de buurt van gevaarlijkere waterlopen loopt, voor het geval een Labradoodle besluit erin te springen.


Zijn Labradoodles goede waakhonden?

Labradoodles zijn geen natuurlijke waakhonden, maar ze zouden een eigenaar snel laten weten wanneer er iets gebeurt dat ze niet leuk vinden in hun omgeving of wanneer er vreemden zijn. Als een persoon eenmaal is geïntroduceerd, zou hij echter de beste vriend van Labradoodles zijn.

Labradoodles zijn slimme en sociale honden, aanhankelijk met zowel volwassenen als kinderen, en ook huisdieren. Ze zijn vriendelijk, energiek, erg intelligent en altijd klaar om te spelen. Ze houden van water en ze zijn goede zwemmers, net als hun ouders. Als veelzijdige familie- en therapiehonden zijn Labradoodles toegewijd en enthousiast, met een gretigheid om te behagen die training vrij gemakkelijk maakt. Mensen zeggen meestal dat Labradoodles de energie hebben van een Labrador en de arbeidsethos van zowel Labradors als Poedels.


De Labradoodle wordt beschouwd als een goed huisdier voor diegenen die voor het eerst een hond hebben, omdat ze over het algemeen gemakkelijk in de omgang zijn en kalm kunnen zijn, ondanks al hun energie en speelsheid. Nogmaals, omdat dit geen ras is, is er een gebrek aan consistentie in hun nakomelingen, waarbij sommige puppy’s slimmer, gereserveerder en stiller zijn zoals Poedels, en andere luidruchtiger en langzamer zijn om te rijpen, zoals Labradors. Hetzelfde geldt voor hun vacht, omdat deze van een meer onderhoudsvriendelijk type of korter kan zijn, en meer of minder vatbaar is voor vervellen.


Labradoodles zijn over het algemeen energieke honden die niet goed geschikt zijn om in een appartement te wonen en fysieke en mentale stimulatie nodig hebben om te gedijen als gezonde honden. Uitbundige springers, Labradoodles kunnen te veel zijn voor kleine kinderen en ze per ongeluk omverwerpen. De Labradoodle is een zachtaardige hond met niet veel waakhondfuncties, hoewel hij waarschijnlijk zal blaffen om te waarschuwen dat bezoekers komen.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page